Translate

woensdag 17 augustus 2016

Geniet een geef: op naar de 100!

Ook dit jaar is er weer een actie onder de naam "Geniet en Geef". Doel is geld in te zamelen voor KiKa, een organisatie die zich tot doel stelt om sterfte van kinderen aan kanker tegen te gaan.


Geen kind zou aan kanker moeten sterven. Ik denk dat weinig mensen het met die stelling oneens zullen zijn. Helaas gebeurt dat nog wel. Bijna 25% van alle kinderen die kanker krijgen sterft daar aan. Liefst zouden we natuurlijk zien dat dit percentage naar 0 zou gaan, maar voorlopig zouden ze bij KiKa al graag zien dat het terug gaat naar 5%, ofwel dat 95% van alle kinderen met kanker geneest. Een doel dat helaas nog lang niet bereikt is.


Daarom is de actie "Geniet en Geef" opgezet door een stichting met dezelfde naam. Deze actie houdt vooral in dat elk jaar een speciaal bier gebrouwen wordt, dat in diverse cafés wordt getapt. "De opbrengst gerealiseerd met de verkoop van het bier komt, na aftrek van directe kosten, volledig ten goede aan KiKa" zo valt op de website van de stichting te lezen. Verder heeft men afgesproken evenveel HL te laten brouwen als het percentage kinderen met kanker dat geneest. In de hoop dat ooit eens 100HL gebrouwen gaat worden natuurlijk.


Ook dit jaar zal er weer een "Geniet en Geef" bier zijn. Hertog Jan heeft in het kader van de actie het recept voor "het elfde gebod" weer uit een la opgediept en in totaal zelfs 2* 76HL gebrouwen, dus het dubbele van wat  normaal voor deze actie wordt gemaakt. Vanaf 1 september zal het op diverse plaatsen in ons land verkrijgbaar zijn. Van tap in deelnemende cafés en bovendien zijn stenen kruikjes met het bier verkrijgbaar bij slijterijen en in supermarkten. Genoeg mogelijkheden om er aan te komen dus. Voorgaande jaren was er ook een speciale actie rond het eerste vat, of dat nu weer het geval is heb ik nog niet kunnen achterhalen. Het bier past natuurlijk uitstekend bij deze actie, omdat we allen natuurlijk weten dat het elfde gebod luidt "Gij zult genieten".


Vanaf 1 september heb je dus een goede reden om in een café of thuis een biertje te pakken en daarbij duidelijk maken dat je bezig bent met een zeer sociale daad, namelijk het helpen van kinderen met kanker. Geloven ze je niet, vertel er dan rustig bij dat alle drinkers van het "geniet en geef" bier door de jaren in totaal al zo'n EUR 150.000,-- bij elkaar hebben gebracht simpelweg door te genieten. Geld dat wordt  besteed om kinderen die getroffen worden door kanker een grotere kans op genezing en dus een normale toekomst te geven. Laten we met zijn allen dus zorgen dat die 152HL als een speer wordt verkocht en we het bedrag verhogen. Gewoon voor die kinderen. Laat het elfde gebod luiden "Gij zult genieten en geven".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten