Translate

woensdag 12 april 2017

ALV PINT: een prachtig voorjaarsboeket!

Zaterdag  1april was het weer de dag van de ALV van de vereniging PINT. Een saai gebeuren? Geenszins! Het was gewoon een heel mooie middag.

Algemene Ledenvergaderingen. Elke vereniging heeft ze en voor wie niet tot de fanatieke vergadertijgers behoort zijn er leukere dingen te doen op een mooie zaterdagmiddag. Verslagen van voorzitter, secretaris en nog een hele hoop anderen. Saaie cijfers in de verantwoording over het afgelopen jaar, al even saaie cijfers in de begroting. En meer van deze verplichte nummers. Iemand noemde het al eens de dorre plantjes van PINT en je vraagt je af wie zich het aan doet om naar zo'n vergadering te gaan.

Deze zaterdag in Goes was het (niet voor het eerst) anders. Door goede en vooral ook levendige presentaties kreeg je als lid zicht op wat het bestuur samen met de leden wil bereiken. Geen lange redevoeringen over wat er allemaal gebeurd was, maar een blik op waar we heen willen met de vereniging. Op een dergelijke manier worden zelfs de cijfers van zowel de resultaten als de begroting ineens begrijpelijk en nog leuk ook. Alle hulde dus voor het bestuur dat dit geregeld had. Alleen al hierom zijn jullie terecht herkozen.

Was de vergadering zelf dus al de moeite waard, wat daarna kwam was nog mooier. het was tijd om datgene te doen dat menig lid van PINT waarschijnlijk het liefste doet: proeven. Na een act van twee heren en een hol vat werd het tijd om te verkennen wat het Zuidwesten van ons land allemaal op biergebied te brengen had. Drie brouwers waren aanwezig en daarnaast waren van andere brouwers nog bieren op tap verkrijgbaar. Omdat in slot Oostende, waar we te gast waren, een nieuwe brouwerij gevestigd is kon een rondleiding natuurlijk niet uitblijven. Brouwer Jens vertelde vol enthousiasme over de opzet van deze nagelnieuwe brouwerij en de plannen die hij er mee heeft.

Maar bovenal was dit weer een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te ontmoeten. Om onder het genot van een glas bier bij te praten over onze vereniging, om de vergadering na te bespreken, maar ook om gewoon contact te hebben. Als leden van een landelijke vereniging kom je elkaar nu eenmaal niet dagelijks tegen en juist zo'n nazit na een ALV is uitstekend geschikt om de banden weer wat aan te halen.

Al met al was het een welbestede middag en de reis per trein en NS bus meer dan waard. Het was even reizen, maar dan had je ook wat. PINT regio Zuidwest bedankt voor de organisatie en het bestuur en de deelnemers aan de ALV voor de manier waarop de vergadering verliep. Dit waren geen dorre plantjes, dit was een fraai voorjaarsboeket. Dat ik nu al uitkijk naar de volgende ALV is overdreven, daarvoor zijn er te veel andere bier activiteiten, maar ik heb er wel weer hoge verwachtingen van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten